Left4Dead.cz


Přežívání Left 4 Dead Survival Packu

Na Left 4 Dead blogu se objevil článek o přicházejícím Survival packu, který si budeme moci stáhnout někdy kolem 21. dubna. Článek jsem pro vás volně přeložil, v diskusním fóru najdete téma jen o Survival módu, kde si můžete přehrát i videa. Survival mód nám přinese nekončící návaly zombie, pár nových map a spoustu upravených, které nás určitě zabaví zase na dlouhou dobu a užijeme si nové versus mapy. V tomto článku se dozvíte, jak je systém survival řešen, na co se máte připravit a na co se máte těšit.

blog

Survival mód staví váš tým proti nikdy nekončícím vlnám nakažených. Zní to jednoduše. Stačí uvěznit přeživší v malé části mapy, vypustit hordu a zaznamenat jejich nejdelší čas. Survival mód, který bude vydán příští týden, je o něco víc než jen to.

Naše cíle pro Survival mód je odlišit hru od Kampaně a Versusu, aby hry trvaly pod deset minut a zdůraznily soutěživost v týmové hře v leaderboardech.

Survival mód, úspěšnost finále nebo výsledek rozhodujícího okamžiku jsou založeny na plánovacích a komunikačních aspektech týmu. Jen dobře sehraný tým může úspěšně přežít. Vše od jednoduchého krytí a oživování spoluhráčů až po počítání každého výstřelu za účelem minimalizování počtu nabíjení se stává rozhodujícím v Survival módu.

V Survival módu, jsme potřebovali definovat co nejpřesnější zvyšování obtížnosti během hry. Máme spoustu proměnných, se kterými pracujeme: frekvence obživování mobů, frekvence obživování special infected, počty jednotlivých special infected, maximální počet special infected, frekvence obživování tanků, maximální počet tanků a spoustu jiného. Potřebujeme všechny tyto proměnné spojit, tak aby vytvořili hladkou a spravedlivou křivku obtížnosti.

Pokud se křivka obtížnosti zvýší moc rychle, všechny týmy, všech skillových kategorií skončí ve stejnou dobu. Nejde dostatečně oddělit dobré týmy od průměrných. Pokud je křivka moc klidná, průměrné týmy se toho dost naučí, ale dobré týmy to po chvíli přestane bavit.

Může to vypadat tak, že zvyšující se počty infected a jejich obživování vytvoří pěknou hladkou křivku, ale je to více složitější. Každý typ infected má svůj vlastní řád, takže i když mohou být jednotlivé křivky navrženy tak, aby byli jednoduché, mohou se někdy překrývat, takovým způsobem se hráči ocitnou ve špatné situaci dřív, než máme v úmyslu.

Například, tank bude velmi obtízný pokud se infected obživí ve stejnou dobu jako tank – a téměř nemožné, pokud se obživí zároveň tři hunteři. Podobná situace se může stát tak mimo naši kontrolu – tým nemusí zlikvidovat tanka nebo infected dost rychle, takže se začnou obživovat do obtížné bitvy. Je také hodně obtížné předvídat kdy týmy budou potřebovat náboje nebo léčení, obojí může být hodně těžké, pokud mají málo času. Aby jsme pomohli, zobrazili jsme body všech křivek v grafu, který zobrazuje chování infected během survival kola.

spawn-graph1

Poslední možnost, kterou jsme přidali je „lull“ (období klidu) – krátký interval času, během kterého se nic jiného neobživí. Každá „lull“ je postupem kola o něco delší, ale není garantováno jestli si hráči „lull“ uvědomí – jen zabraňuje obživování novým infected. Nepomůže to hráčům s infected, které už v oblasti jsou. Zabíjení mobů a tanků co nejrychleji můžete je ta nejlepší cesta k tomu, že tým bude mít během „lull“ výhodu, pak se můžete vyléčit, dobít zbraně, nebo najít jinou lepší lokaci s více zásobami.

Survival mód má extrémní spád, počty zabitých zombie v jednom kole často převyšují počty zabitých v celé kampani. Pistole budou velmi důležité pro odstraňování hordy, munice vám v určitém okamžiku dojde. Hromádky s municí vám dodají nekonečné množství munice, ale jsou to pozice, které se hůře brání. To znamená, že přesunování z místa na místo pro munici a jiné vyžaduje velmi dobrou spolupráci a naplánování. Načasování vašeho přestupu ve špatnou dobu může zlomit tým. Dobře hozená pipebomb nebo molotov znamená velký rozdíl mezi procházkou a katastrofou.

Například výtah v No mercy, může vypadat jako jednoduchá situace. Přivolejte výtah a ukryjte se dokud se dveře neotevřou. Nicméně v Survival módu je oblast zamčená. Oblast se otevírá tehdy, když přichází horda, která dveře ničí, aby se k přeživším dostala. V každé místnosti jsou schované další zásoby. Postupem z místnosti do místnosti a využívání všech zásob může zvýšit čas přeživších ve hře, ve které výtah nikdy nepřijíždí. V dalších mapách může být zásob mnohem méně a to vyžaduje více plánování jejich využití. Správa vlastních zásob a zdrojů pracuje ruku-v-ruce s týmovou spoluprácí v Survival módu.

Příští týden bude Survival mód vypuštěn a vše si budeme moci vyzkoušet na vlastní kůži. Taky se těšíte tak jako já?

Komentáře:

  1. sem idiot..neumim ani napsat nick..(nik)

    uz se smeju

  2. SynchR

    Jo jo, mladý lidi tvýho typu, vídí jen co je dnes, né co zítra 🙂

  3. SynchR

    HEJ kde je kua ten PACk, uz me to fakt nebaví

  4. human_fly

    ako sledujem tie komentare tak niektory ludia sa asi moc nudia vo volnom case

  5. Sumi

    2lidska_mucha: jj..uz me to nebavi mu to prepisovat…dal sem mu ban (na foru)…snad da pokoj i tady 😀

  6. nečumte jsem pouhý 15 letý idot...

    bude ban dneska nebo az prysti tyden nebo kdy ? ja nemam cely den kurva

  7. Sumi

    neda 🙂

  8. SynchR

    jj :). doufám 🙂

  9. SynchR

    Jo steam opět nepřekvapil.

  10. human_fly

    2 Sumi – chalan z toho raz vyrastie raz mu to dojde aky bol blby….btw teraz k teme Valve s PCckarmi pekne vy***alo xboxaci si to od rana hraju a my cakame ako stroskotanec na opustenom ostrove na update 😀 ked uz to tak dlho natahuju nech to stoji za to ! 🙂

  11. Tomm

    mrkvosoft sa zase ukazal, boze preco ten xbox..?

  12. udh

    Dneska už to asi nedopadne

  13. thefan

    Jak jsem psal uz nahore update je planovan okolo 20 hodiny (nepotvrzeno)

  14. Lovec

    lol. zrovna mi vyskočila novinka na nějakou hru plants vs. zombies 😀 takové šoky nám valve dělá.
    SynchR: nerad bych se chytal každého slovíčka ale já přeci neřekl že jste špatní. Pokud jsem mluvil o puberťácích tak čistě ze zkušenosti, páč v 18ti letech je člověk pořád puberťák. Já ve svých 23 letech si troufnu tvrdit, že jsme z lečehos vyrost, jako například dementí diskuze o tom kdo co ví nejlíp a kdo co komu nakuká, přesto jsem z části pořád v „pubertě“. Takže to že je ti 18 je sice příjemné zjištění ale naprosto to nic neříká o tom že nejsi v pubertě.

    To že nevěříš když nemáš 100% důkaz je naprosto v pořádku. Ale zapomínáš že já tě o ničem nepřesvědčuju! Stejně jako se tu bavíme jak se těšíme na l4d tak stejně tak jsem pouze pronesl že mi to začalo stahovat update. To esli tomu někdo věří nebo ne je mi uplně u trenclí. To že sem poslal screen kde se mi to sosá byla moje dobrá vůle a víc nemám absolutně potřebu něco dokazovat. proč. Když si nevěříte tak si nevěřte. Jakákoliv diskuze na toto téma je uplně zbytečná.

    A jak hezky píšeš že ten kdo to bude mít první (joko já) je nejlepší a kdoví co ještě, tak to je možná tvůj přístup k věci, ale mě to je uplně šumák kdo bude první.

    Až se tady objeví dítě co bude vykřikovat – mám to soslé, mě to jede, sem nejlepší, vy nic nehrajete haha, tak pak pochopím, že se sním někdo z vás bude hádat. ALe když popravdě řeknu že se mi sosal patch kterej mi jak vidno posral celou hru a nemám kolem teho žádný řeči, tak se fakt může hádat jen nesoudnej člověk, protože tady není nic k diskuzi.

  15. Sumi

    to je hezké..takže jsem taky v pubertě..:D

  16. SynchR

    Jo tak to jestli jsem v pubertě nebo ne, tak to fakt nechci posuzovat. Puberta je termín, kdy se vyvíjí lidské tělo a produkuje hormony, které potom ovlivňují dost lidské chování. Ale je to jen můj názor, neřikám, že je to pravda. Jinak jo nemá to cenu to tu řešit. Ale možná, že jsi něco stáhl, ale jak říkáš, tak Survival Pack to asi nebyl.

  17. SavageCZ

    Bry no, tak Zeno Clash uz se decryptuje, alespon neco.

  18. Sumi

    ja si snad koupim ty zomby vs. kytky 😀

  19. pro_Lovec

    to zní chytře, nemáš za sebou mámu?

  20. Sumi

    o zeno clashy sem taky docela přemejšlel..

  21. SavageCZ

    Hotovo, jdu na ZC

  22. udh

    co to je?

  23. Sumi

    http://www.youtube.com/watch?v=-3u0X2WozLA

  24. udh

    ale to ještě nevyšlo ne?

  25. Vostok

    dneska… do peeeeele uz me to seeeeeere kde je to DLC sakra… KDE??? jdu poslat na valve malej balicek,,, nenapadnej :D:D i kousek C4 rozpouta peklo muhahaha

  26. Luca Zeta

    No oficiální Steam čas je ted nějak 11:40, takže mají teoreticky ještě 12 hodin na vydání DLC v uvedeném termínu 🙂 Takže ráno až se probutíte, tak by to na vás mělo bafnout.

  27. Vostok

    ale vzdyt to neni utery KURVA ale streda :D:D
    fakt… grrrr… tohle… mhmmm…. hrrr hrrrr …grrrr
    ***ZACHVAT****
    uhmm ahm caasakkyyyy, grrrrrm, chrost chrocht mrmm amgkkkk, almmmii
    ***Rozmlaceni monitoru, a vseho pc prislusenstvi****
    ***Restart PC, automaticke odeslani, pozdraveni, ukonceni vsech dostupnych aplikaci***
    Mějte se píše vám vostokův robot…

  28. Vostok

    musíš do toho ještě ty čuračku spamovat????
    Váš milý
    vostokův
    robokop

  29. SynchR

    Steam me nasral

  30. udh

    Mě jediný co sere je že to vyšlo dřív na xbox než na PC fuck

  31. Vostok

    tjn to me taky nastvalo 😀

  32. Yogi_Bear

    To Sychr, vývoj lidského těla se nezastaví prakticky nikdy, tak že těžko takto definovat pubertu. I když ano, po třiceti je to spíše vývoj s směrem k horšímu.

  33. SavageCZ

    tak uz to jede

  34. shithc

    hehe…jen to pustim tak se to updejtuje 🙂 nevim nac takoviho poviku kuli par MB dat :D:D:D

  35. SavageCZ

    No pratele to se neda rict jinak nez:“kurva to je mazec“.

  36. opal

    prave stahuju PACK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  37. SavageCZ

    To mas hned doma, je toho malo, ale hodne zabavy s tim uzijem.

  38. Kalimero

    Je půl druhé a už se to stahuje. Brzo. Pěkně od nula procent. Jede to ale hodně rychle.

  39. FoneX

    začal jsem ráno 6:20 a rychlost 350-400kbs 🙂

  40. Vostok

    je to náááářez skoda ze jdu k doktorce a nvm jak dopadnu xD

Přidat komentář