Left4Dead.cz


Bindování, soukromý ohňostroj

V článku si ukážeme jak nabindovat hlášky nebo příkazy na klávesy a jak si udělat soukromou párty s propanovými bombami.

Kolegové ze 411ky také hledají autora tohoto opravdu povedeného dílka, takže pokud jste to náhodou vy, nezapomeňte se přiznat u nich na fóru:

Bindování

Přiřazování funkcí klávesám (bindování) nad rámec možností v options je pro každého mírně zkušenějšího hráče počítačových her jistě znamá věc. V Left 4 Dead provedeme bindování následovně:

  • otevřeme si konzoli; standartně klávesou ~ (tu je třeba mit aktivovanou, pokud nemáme dá se to napravit v options – keyboard)
  • do konzole napíšeme bind x příkaz , za x dosadíme požadovanou klávesu a za příkaz nečekaně požadovaný příkaz, chceme-li tedy nabindovat např. noclip (procházení zdmi) na klávesu z, napíšeme „bind z noclip“ a potvrdíme klávesou ENTER, po zavření konzole se nám při každém stisknutí „z“ aktivuje noclip a opětovným stiskem deaktivuje, připomínáme, že konkrétně pro noclip musí být aktivované cheaty (sv_cheats 1)
Left 4 Dead nabízí 2 klávesy (standartně x, z), po jejímž stisku se objeví menu s hlasovými příkazy (hláškami), pohybem myší za současného držení příslušné klávesy lze vybrat požadovanou hlášku a charakter ve hře ji reprodukuje. Pokud ale chceme mít některé důležité hlášky „více po ruce“ není nic jednoduššího, než si je nabindovat na některou volnou klávesu. Tady máme seznam použitelných hlášek:

vocalize smartlook – Look!
vocalize PlayerMoveOn – Let’s Go!
vocalize PlayerLeadOn – You take the lead!
vocalize PlayerHurryUp – Hurry!
vocalize PlayerNiceJob – Nice Job!
vocalize PlayerWaitHere – Wait here!
vocalize PlayerAreaClear – Clear!
vocalize PlayerCoverMe – Cover Me!
vocalize PlayerImWithYou – I’m with you!
vocalize PlayerAskReady – Ready?
vocalize PlayerLaugh – laugh
vocalize PlayerWarnCareful – Be Careful
vocalize PlayerNegative – Negative.
vocalize PlayerNo – No.
vocalize PlayerSorry – Sorry.
vocalize PlayerYes – Yes.
vocalize PlayerHurrah – Hurrah!
vocalize PlayerThanks – Thank you.

Takže pokud jsme např. příšerní hráči a každou chvíli střelíme do kamaráda, možná by se nám hodila klávesa s hláškou „sorry“. Řekněme tedy, že „sorry“ bychom chtěli na klávese „t“. Otevřeme konzoli, napíšeme bind t „vocalize PlayerSorry“ a potvrdíme. Od této chvíle, pokud střelíme spoluhráče do hlavy, stiskneme „t“ a on nám určitě odpustí.

Soukromý ohňostroj

Čas na malý kvíz: Jaká je nejlepší zbraň v Left 4 Dead?

..

Špatně. Nejlepší zbraní v Left 4 Dead je propanová bomba. Alespoň podle chlapců ze 411. Je škoda, že ve hře nejsou vidět častěji (v demu třeba nepotkáme žádné). Naštěstí nám sv_cheats 1 umožní naplno vyzkoušet jejich potenciál. Stačí tedy při zapnutých cheatech napsat do konzole „give propanetank“ nebo ještě lépe si tento příkaz rovnou nabindovat, tak jak jsme si řekli výše. Hodně zábavné je třeba házet je do vduchu a rozstřelovat brokovnicí. Výbuchy jsou vskutku efektní.

Nastavením hodnoty „z_throwforce“ větší než je standart, tzn. více než 2500 (např. dvojnásobně, trojnásobně atd.) dosáhneme větší vzdálenosti a síly hodu předmětů. V připadě propanové bomby lze nastavit hodnotu tak, aby bomba explodovala po nárazu. Nezní to super? Pokud se vám nebude líbit prvních 5sec následujícího videa, zřejmě pohrdnete i jeho zbytkem.

Komentáře:

  1. stulda

    Pekne, „sorry“ budu potrebovat. drax uz poznal nekolikrat moji broknu v zadech 🙂

  2. Dai*

    tak ja som si nabindoval klasicke say Sorry! hned ako som to zacal hrat 🙂

  3. drax

    nedoporucuju odpalovat vetsi mnozstvi plynovych bomb naraz, pokud se tedy zrovna nechcete rychle presunout do OS 😉

Přidat komentář